Αυτό το φύλλο μου το έμαθε να το ανοίγω μια κυρία που σέβομαι και αγαπάω, όχι μόνο σαν άνθρωπο αλλά και σαν μαγείρισσα και κορυφαία κατά τη γνώμη μου στις πίτες! Και την ευχαριστώ πολύ!
Η συνταγή της είναι ως εξής
Υλικά
- 2 διπλές χούφτες αλεύρι μαλακό (γύρω στο μισό κιλό και κάτι)
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκανίτσα μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τη λεκάνη και τα χέρια μας. Το πλάθουμε ένα χοντρό ρολό και το κόβουμε σε 12 ίσα μέρη στα οποία φτιάχνουμε 12 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ένα φύλλο.
- Ανάμεσα στο κάθε φύλο όταν το στρώνουμε στην πίτα μας βάζουμε ανακατεμένο βούτυρο με σπορέλαιο για να γίνει πιο μαλακό.