Γαρίδες με σάλτσα τομάτας

Facebook
Pinterest
Twitter

…ή γαρίδες με κόκκινη σάλτσα όπως αλλιώς τις έχουμε ακούσει.

Οι ρυθμοί μας δύσκολοι, πολλές οι υποχρεώσεις και λίγος χρόνος για εμάς. Μια από αυτές τις κλασικές μέρες τρεξίματος ήταν και η σημερινή… γυρνώντας σπίτι έπρεπε να ετοιμάσω στην παρέα μου ένα γρήγορο πιάτο ελαφρύ γιατί είναι και βράδυ αλλά και γευστικό.

Άρα… οι γαριδούλες που περιμένουν στο ψυγείο… δρομολογήθηκαν για το σημερινό μας γεύμα.

Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψετε λόγω της υπέροχης γεύσης του αλλά και θα το προτιμάτε επειδή θέλει μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί!

Υλικά (για ένα άτομο):

  • 4-5 γαρίδες μέτριες
  • 100 γρ σάλτσα ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1-2 φυλλαράκια βασιλικό
  • λίγο τσίπουρο
  • αλάτι – πιπέρι

Πρόταση συνοδευτικού μακαρόνια (με μελάνι σουπιάς) η απλά ρύζι.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και την μαύρη κλωστή πίσω στην πλάτη.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Πριν γίνει εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σβήνουμε με τσίπουρο και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  3. Προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί, (εάν βράσουμε μακαρόνια, κρατάμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε βράσει για να το ρίξουμε στην σάλτσα)
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και στο τέλος λίγο πριν τις βγάλουμε ρίχνουμε τον βασιλικό.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek