Γαρίδες τηγανισμένες σε κουρκούτι (τεμπούρα)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πάμε να κάνουμε υπέροχες γαρίδες, τηγανισμένες σε κουρκούτι, και να τις συνοδέψουμε με μια γλυκόξινη τσίλι σως.

Τα υλικά μας

  • 120 γρ αλεύρι γοχ
  • 240 γρ νερό πάρα πολύ κρύο
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1 αυγό +1 ασπράδι αυγού
  • ¼ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πάπρικα γλυκιά
  • 8 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι, χωρίς το αντεράκι τους, και έπειτα τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι την πάπρικα και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια  και τα προσθέτουμε και αυτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. 
  2. Παίρνουμε την γαρίδα με μια τσιμπίδα από την ουρά, την βουτάμε στον χυλό, και στη συνέχεια στο καυτό λάδι. Την κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα, και στην συνέχεια την αφήνουμε να πέσει μέσα στο λάδι. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται  γυριστές σαν μισοφέγγαρο. Εάν θέλουμε να γίνουν ίσιες, όταν τις καθαρίζουμε, κόβουμε με μικρές χαραγματιές σε 4- 5 σημεία μέσα και έξω από το σώμα της κάθε γαρίδας (σαν ακορντεόν) έτσι ώστε όταν τις απλώσουμε θα είναι τεντωμένες σε ευθεία. Συνεχίζουμε την διαδικασία που προανέφερα. 
  3. Μόλις πάρουν χρυσορόδινο χρώμα τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Tις συνοδεύουμε με γλυκόξινη τσίλι σως

-Το νερό θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένο, για να μην βαρύνει το κουρκούτι στο τηγάνι

-οι γαρίδες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στεγνές για να κολλήσει το κουρκούτι καλύτερα επάνω

-Το λάδι θα πρέπει να είναι καυτό ώστε να μην «βράσουν» οι γαρίδες και γίνουν μέσα στο λάδι.

Γλυκόξινη τσίλι σως

  • 500 γρ νερό
  • 80 γρ σόγια σως
  • 1 σκόρδο πολύ καλά ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ζάχαρη μαύρη
  • 1 κγ αλεύρι
  • 1 κσ κορν φλάουρ
  • 4 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • στην μύτη αλάτι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράζει. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει παχύρρευστη

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n