Γαρίδες βουτύρου με σκόρδο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τι να πώ για αυτό το πιάτο…τα λέει όλα ο τίτλος….αγαπημένες μου γαριδούλες με αρωματική σαλτσούλα που όλα τα συστατικά είναι τόσο όσο να αναδείξει την ντελικάτη της γεύση!!! Δοκιμάστε τις!

Τα υλικά μας

  • 12 γαρίδες μέτριες
  • 2 σκ σκόρδο ολόκληρες
  • ¼ φλ ελαιόλαδο
  • 50 γρ ούζο
  • 30 γρ βούτυρο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε το κέλυφος της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι της από την πλάτη της.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο.
  3. Αφού έχει αρωματιστεί το λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε ΄1-2 λεπτά ίσα να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τις σκελίδες από το σκόρδο, σβήνουμε με ούζο, περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη ,χαμηλώνουμε την φωτιά, και στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι κουνώντας το τηγάνι περιστροφικά για να βγάλουν την νοστιμιά τους οι γαρίδες και συνάμα να δέσει η σάλτσα μας με το βούτυρο.
  4. Με μια τσιμπίδα τοποθετούμε τις γαρίδες στην πιατέλα και περιχύνουμε την σαλτσούλα, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n