Τι να πώ για αυτό το πιάτο…τα λέει όλα ο τίτλος….αγαπημένες μου γαριδούλες με αρωματική σαλτσούλα που όλα τα συστατικά είναι τόσο όσο να αναδείξει την ντελικάτη της γεύση!!! Δοκιμάστε τις!
Τα υλικά μας
- 12 γαρίδες μέτριες
- 2 σκ σκόρδο ολόκληρες
- ¼ φλ ελαιόλαδο
- 50 γρ ούζο
- 30 γρ βούτυρο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε το κέλυφος της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι της από την πλάτη της.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο.
- Αφού έχει αρωματιστεί το λάδι ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε ΄1-2 λεπτά ίσα να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τις σκελίδες από το σκόρδο, σβήνουμε με ούζο, περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη ,χαμηλώνουμε την φωτιά, και στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι κουνώντας το τηγάνι περιστροφικά για να βγάλουν την νοστιμιά τους οι γαρίδες και συνάμα να δέσει η σάλτσα μας με το βούτυρο.
- Με μια τσιμπίδα τοποθετούμε τις γαρίδες στην πιατέλα και περιχύνουμε την σαλτσούλα, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο