Γαυροκεφτέδες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα ο μπαμπάς μου ήρθε φορτωμένος με ολόφρεσκο γαύρο. –Έλα Στέλλα, έφερα γαύρο!!! –Πώς τους θες μπαμπά?? – Κάνε τους όπως θες εσύ…

Είναι αρκετοί… ωραία μέρα έχουμε, ουζάκι έχουμε, υλικά δόξα τω Θεώ έχουμε, οπότε θα τους κάνω υπέροχους πεντανόστιμους  γαυροκεφτέδες …

Ξεκινάμε πρώτα το καθάρισμα… και πάμε να τους φτιάξουμε…

Τα υλικά μας

  • 500 γρ γαύρο καθαρισμένο χωρίς τα κεφάλια
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρια και φλοίδα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
  • 2 σκ σκόρδο τριμμένο
  • ¼ ματ μαϊντανό
  • 1 κ σ ούζο
  • 15 φύλλα δυόσμου
  • Λίγο άνηθο ή μάραθο
  • 4-5 κ σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Και

  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα με το γαύρο. Τον πλένουμε πολύ καλά, τραβάμε το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκκαλο μαζί με την ουρά. Ξεπλένουμε, και στραγγίζουμε πολύ καλά τον γαύρο, σχεδόν στεγνός.
  2. Ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια τον γαύρο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Τα χέρια μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλευρωμένα για να μην κολλάνε γιατί το μείγμα είναι μαλακό.  Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψάκι.
  3. Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές, και στην συνέχεια τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
  4. Σερβίρουμε ζεστούς, με μπόλικο λεμονάκι από πάνω.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n