Γαύρος μαρινάτος

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ο απόλυτος μεζές για ουζάκι τσίπουρο κρασάκι κλπ. Δεν λείπει από κανένα τραπέζι ελληνικό ,και είναι υπέροχο συνοδευτικό για τα όσπρια μας ή τα θαλασσινά μας!!!

Εύκολα και γρήγορα ,για να τον έχουμε στο ψυγείο μας για το μεζεδάκι της στιγμής μας!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό γαύρος
  • 200 γρ αλάτι ημίχοντρο (ριζάτο)
  • 400 γρ μηλόξιδο
  • Σπορέλαιο
  • προαιρετικά
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3-4 σκ σκόρδο σε φέτες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Μυρωδικά φρέσκα(σέλινο –μαϊντανό κλπ)

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε ένα ψαράκι και τοποθετούμε τον αντίχειρα μας στο σημείο που είναι τα εντόσθια στην κοιλιά. Με τα υπόλοιπα δάχτυλα πιάνουμε το κεφάλι και τραβάμε προς την ουρά, μαζί με το κόκκαλο. Αφαιρούμε προσέχοντας μην χωρίσει το ψαράκι μας στα δυο.
  2. Ξεπλένουμε τον γαύρο με νερό.
  3. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε κάτω χοντρό αλάτι. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον γαύρο από πάνω φιλεταρισμένο με το άνοιγμα προς τα πάνω. Αφού στρώσουμε την πρώτη στρώση αλατίζουμε καλά και συνεχίζουμε μέχρι φιλέτα και αλάτι να τελειώσουν. Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη  τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 12-16 ώρες.
  4. Στην συνέχεια ξεπλένουμε τον γαύρο από το αλάτι και το βάζουμε ξανά στο σκεύος και το καλύπτουμε με ξύδι και το αφήνουμε γύρω στις 6 ώρες πάλι στο ψυγείο.
  5. Τα φιλετάκια μας θα προσέξουμε ότι θα έχουν αλλάξει χρώμα και έχουν γίνει πολύ πιο λευκά.
  6. Σε ένα καθαρό μπολ, βγάζουμε από το ξύδι τον γαύρο και τον τοποθετούμε σε στρώσεις μαζί με το σκορδάκι το καροτάκι το σέλινο. Σκεπάζουμε με λαδάκι και αφήνουνε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες .
  7. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μεζεδάκια μας στο τραπέζι

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!