Γεμιστά με θαλασσινά και κινόα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμα, θρεπτικά γεμιστά που θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά

  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 3 πορτοκαλί πιπεριές
  • 6 ντομάτες
  • 2 φλ κινόα
  • 750 γρ μιξ θαλασσινών
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 λ ζωμός λαχανικών
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κ σ ντοματοπελτέ
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • ½ μάραθος

Διαδικασία

  1. Σε ένα ταψάκι ανοίγουμε τις ντοματούλες  και τις πιπερίτσες  μας.
  2. Παίρνουμε την σάρκα από τις ντοματούλες μας, και τις αλέθουμε.
  3. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας, έπειτα τα θαλασσινά εκτός από τα μύδια ,το σκόρδο τη κινοα, και έπειτα προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών, την ντομάτα (την μισή ποσότητα, την άλλη μισή την αφήνουμε να περιχύσουμε τα γεμιστά μας από πάνω)μας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
  4. Όταν τραβήξουν τα υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μύδια μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  5. Γεμίζουμε τις τις ντομάτες και τις πιπεριές μας.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάρκα ντομάτας με ελαιόλαδο τον υπόλοιπο ζωμό, και τον ντοματοπελτέ.
  7. Περιχύνουμε  τα γεμιστά μας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!