Γεμιστές ντομάτες, με φαγόπυρο και λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Καλοκαιρινή, νόστιμη, εύκολη, υγιεινή, γρήγορη, ελαφριά συνταγή για όλη την οικογένεια. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Τα υλικά μας

  • 12 ντομάτες σφιχτές για γέμισμα
  • 1 φλ φαγόπυρο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη μικρά κομματάκια
  • 1 καρότο κομμένο καρεδάκι
  • 2 κολοκυθάκια μικρά κομμένα καρεδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πουρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Την σάρκα από τις ντομάτες τις λιώνουμε στο μπλέντερ
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αδειάζουμε τις ντοματούλες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη ζαχαρίτσα
  2. Στην συνέχεια λιώνουμε στο μπλέντερ την σάρκα τους.
  3. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο το καρότο, στην συνέχεια τις πιπεριές τις μελιτζάνες ,τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τέλος το σκορδάκι μαζί με το φαγόπυρο. Προσθέτουμε τα 2/3 της ντομάτας αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ζαχαρίτσα  και το αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά.
  4. Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις ντοματούλες μας.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ριγανίτσα.
  6.  Περιχύνουμε τις ντοματούλες μας και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ωρίτσα περίπου στους 180.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!