Καλοκαιρινή, νόστιμη, εύκολη, υγιεινή, γρήγορη, ελαφριά συνταγή για όλη την οικογένεια. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Τα υλικά μας
- 12 ντομάτες σφιχτές για γέμισμα
- 1 φλ φαγόπυρο
- 1 μελιτζάνα κομμένη μικρά κομματάκια
- 1 καρότο κομμένο καρεδάκι
- 2 κολοκυθάκια μικρά κομμένα καρεδάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο πουρέ
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Την σάρκα από τις ντομάτες τις λιώνουμε στο μπλέντερ
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Αδειάζουμε τις ντοματούλες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη ζαχαρίτσα
- Στην συνέχεια λιώνουμε στο μπλέντερ την σάρκα τους.
- Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο το καρότο, στην συνέχεια τις πιπεριές τις μελιτζάνες ,τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τέλος το σκορδάκι μαζί με το φαγόπυρο. Προσθέτουμε τα 2/3 της ντομάτας αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ζαχαρίτσα και το αφήνουμε να σιγοβράσει 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις ντοματούλες μας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ριγανίτσα.
- Περιχύνουμε τις ντοματούλες μας και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ωρίτσα περίπου στους 180.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.