Γίδα βραστή

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ζωμός υπέροχος χειμωνιάτικος από γίδα όπου μπορούμε να τον έχουμε σαν βάση για σουπίτσες, ή πιλάφια, ή για θεϊκές μακαρονάδες βράζοντας χοντρό μακαρόνι μέσα σε αυτό. Ως σουπίτσα ζωμό ελαφριά με λαχανικά για ένα βραδάκι ή για να μας «στρώσει» το στομάχι όπως συνηθίζετε να λέμε…

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κ γίδα κομμάτι με κόκκαλο
  • 2-3 σκ σκόρδο
  • 3 πατάτες κομμένες
  • 3 καρότα κομμένα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 3-4 κομμάτια σέλινο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε επιμελώς το κρέας και το βάζουμε στην χύτρα με ανοιχτό καπάκι και το βράζουμε για μισή ώρα ξαφρίζοντας το συνεχώς.
  2. Στην συνέχεια αδειάζουμε το νερό και αφού ξεπλύνουμε την κατσαρόλα τοποθετούμε το κρέας στην χύτρα με νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας μας. Βράζουμε 40 λεπτά στην πίεση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο με τα κρεμμύδια τις πατάτες και τα σκόρδα το μπαχάρι και νερό αρκετό ,ώστε να καλύψει όλα τα υλικά μας .  Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε στην πίεση για άλλα 40 λεπτά περίπου.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και με ανοιχτό καπάκι αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.
  4. Σουρώνουμε το ζωμό και σερβίρουμε το κρέας  με τα λαχανικά μέσα ή ξεχωριστά από το ζωμό.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!