Γίγαντες γλυκό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα ασυνήθιστο γλυκάκι, πολύ νόστιμο που η γεύση του θα σας θυμίσει…κάστανο. Ναι, κάστανο.!!! Λιώνει στο στόμα, και πραγματικά ξαφνιάζεσαι από το πόσο υπέροχο είναι!!!

Ευκαιρία λοιπόν, να δελεάσουμε και τα δύσκολα παιδιά μας, να γνωρίσουν τους γίγαντες, στην πιο νόστιμη γλυκιά έκδοσή τους!!!!

Τα υλικά μας

  • ½ κ φασόλια γίγαντες Καστοριάς
  • ½ κ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 200 γρ ζάχαρη καστανή
  • 700 γρ νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 100 γρ φιστίκι Αιγίνης ωμό
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 10 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια μας.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε στην χύτρα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε να βράσουν άλλα 20-30 λεπτά σε αρκετό νερό με μια πρέζα αλάτι.
  3. Τα φασόλια μας πρέπει να βράσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Γιαυτό προσοχή πολύ με το βράσιμο.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη το λεμόνι(εγώ ρίχνω μέσα και τις κούπες του λεμονιού στο βράσιμο)  το φιστίκι, τον κρόκο Κοζάνης (για γεύση και για χρώμα) την βανίλια και σε ένα τούλι την κανέλα με τα μοσχοκάρφια (μην τα ψαρεύουμε μετά)να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  5. Στην συνέχεια βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρνάμε ανάποδα όσο είναι ακόμα καυτά για να σχηματιστεί κενό αέρος.
  • Καλό είναι να βρούμε γίγαντες νέας σοδειάς
  • Προτιμάμε τα ελληνικά όσπρια
  • Μπορείτε να βάλετε άλλα αρωματικά στο γλυκό σας όπως αρμπαρόριζα, μαστίχα Χίου κλπ
  • Προτίμησα κανέλα γαρύφαλλο για να δώσουν μια χειμωνιάτικη ξεχωριστή ένταση γιατί η γεύση τους σίγουρα θα σας θυμίσει κάστανο!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!