Γιουβαρλάκια με τραχανά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια παραλλαγή με στοιχεία του χωριού… Με τον αγαπημένο μας τραχανά που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές… για να δούμε λοιπόν…

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό – μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 200 γρ τραχανά
  • αλάτι -πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • προαιρετικά λίγη φέτα και μπούκοβο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, 100 γρ τραχανά, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και 2 αυγά. Τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε στο αλεύρι.
  2. Ωστόσο έχουμε βάλει το νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα ένα στο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να βράζουν και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 100 γρ τραχανά στο νερό.
  3. Αφήνουμε ένα τέταρτο περίπου να βράσουν όλα μαζί να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Μόλις είναι έτοιμα τα τραβάμε από την φωτιά και σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη φέτα και μπούκοβο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n