Γλυκό λεμόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Επίσκεψη στην ξαδέρφη μου την Ελένη, που είναι και θεία, και φίλη, και και και…είναι από τους ανθρώπους που πας …και λες…ωωωωπ…εδώ είμαι, χαλαρώνουμε και λέμε ..τα «ΔΙΚΑ» μας.  Έχουμε λεμόνια…ας φτιάξουμε γλυκό λεμόνι, για συντροφιά στις ατελείωτες συζητήσεις μας ,για τα καφεδάκια μας, για τα γλυκά μας για για για….

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό και κάτι φλούδες λεμόνι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κ.σ γλυκόζη
  • 800γρ νερό

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα λεμόνια μας τα οποία είναι χονρόφλουδα (βιολογικά ή ακέρωτα).Τα πλένουμε , και με έναν αποφλοίωτή και παίρνουμε το επάνω μέρος (το κίτρινο)
  2. Αυτό το κρατάμε εάν θέλουμε για λεμοντσέλο ή μπορούμε να τα περάσουμε από τρίφτη και να κρατήσουμε το ξύσμα στην κατάψυξη για άλλες χρήσεις.
  3. Το άσπρο μέρος το χαράζουμε κάθετα σε τέσσερα μέρη. Το ξεφλουδίζουμε προσεκτικά παίρνοντας την φλούδα μόνο και όχι και την σάρκα μέσα.
  4. Τα γυρνάμε ρολάκια και τα στεριώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  5. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν, και να ξεπικρίσουν. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές. Τ ο κάθε νερό το αφήνουμε περίπου 5 λεπτά.
  6. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη την γλυκόζη και προσθέτουμε προσεκτικά τα λεμόνια μας. Το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι(γύρω στα 45 λεπτά).
  7. Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Όταν ανοίξουμε το βάζο τα διατηρούμε στο ψυγείο .

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n