Γλυκό κουταλιού φράουλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα παραδοσιακό γλυκό αγαπημένο σε μεγάλους και μικρούς για την νοστιμιά τα αρώματα αλλά και τις πολυποίκιλες χρήσεις αφού μπορεί να μπει πάνω από παγωτά, γλυκά, φρούτα, τάρτες κλπ.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφικτές
  • 650 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 κ σ γλυκόζη
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

Διαδικασία

  • Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες μας και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
  • Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις φράουλες από πάνω την ζάχαρη και την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια μέρα για να κατεβάσει τα υγρά της.
  • Την επομένη ξεκινάμε να βράζουμε τις φράουλες. Στην πρώτη βράση τις ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά προσθέτουμε το λεμόνι και την γλυκόζη. Ανακατεύουμε προσεκτικά και τις τραβάμε από την φωτιά. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε κατά προτίμηση στο ψυγείο αφού είναι ένα ντελικάτο και ευαίσθητο φρούτο.

Γλυκό φράουλα μπορούμε να κάνουμε και τις φράουλες που θα μας μείνουν από το λικέρ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μόνο που παραλείπουμε το κονιάκ γιατί ήδη έχουν εμποτιστεί από το τσίπουρο ή την βότκα στην οποία ήταν 10 μέρες. (γιατί μια νοικοκυρά δεν μαγειρεύει μόνο νόστιμα αλλά ξέρει να διαχειρίζεται τα υλικά της με έξυπνο τρόπο!)

Μόλις αφαιρέσουμε με προσοχή τις φράουλες από το βάζο του λικέρ τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη. Στο τέλος ρίχνουμε σταγόνες λεμόνι και γλυκόζη και αφού πάρει μία βράση το αφαιρούμε από την φωτιά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n