Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Γλυκό κυδώνι κλασικό γιαγιαδίσιο…που όλοι θυμόμαστε! Ποιος δεν θυμάται το «τρατάτισμα» που μας πρόσφερναν στα σπίτια με το απαραίτητο συνοδευτικό λικεράκι, ή ποιος δεν θυμάται το παγωτό, με από πάνω γλυκό κυδώνι!!! (τουλάχιστον εγώ τα θυμάμαι πολύ καλά…)

Πάμε λοιπόν να δούμε πως φτιάχνετε αυτό το παραδοσιακό γλυκάκι.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 750 γρ νερό
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 150 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 κ γ γλυκόζη

Διαδικασία

Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κυδώνι μας. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Όσο σιγοβράζει ξαφρίζουμε. Σιγά σιγά «δένει» το σιρόπι μας. Λίγο πριν τα τελευταίο βράσιμο ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και την γλυκόζη. Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά, αφαιρούμε τα φυλλαράκια της αρμπαρόριζας και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τα τοποθετούμε σε βάζα τα οποία έχουμε αποστειρώσει με την μέθοδο του βρασμού.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!