Τα υλικά μας
- 20 κομμάτια νεράντζια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 800 γρ νερό
Διαδικασία
- Αφού καθαρίσουμε το εξωτερικό περίβλημα (το πορτοκαλί) απ’ έξω, το άσπρο μέρος το χαράσσουμε σε 4-6 κομμάτια.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια, και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μία κατσαρόλα να ξεπικρίσουν. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές,
- Αφού τελειώσουμε αυτή την διαδικασία, βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη την γλυκόζη το νερό και τα ρολάκια και τα σιγοβράζουμε γύρω στα 45 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
- Προσέχουμε τις φέτες μας να τις κόψουμε ανάμεσα στην στην μεμβράνη. Στο βράσιμο δεν το ανακατεύουμε για να μην μας διαλυθεί η σάρκα.
- Τα βάζουμε σε βάζα τα οποία έχουμε αποστειρώσει με τη μέθοδο του βρασμού.