Γλυκό κουταλιού νεράντζι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τα υλικά μας

  • 20 κομμάτια νεράντζια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 800 γρ νερό

Διαδικασία

  1. Αφού καθαρίσουμε το εξωτερικό περίβλημα (το πορτοκαλί) απ’ έξω, το άσπρο μέρος το χαράσσουμε σε 4-6 κομμάτια.
  2. Τυλίγουμε σε ρολάκια, και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μία κατσαρόλα να ξεπικρίσουν. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές,
  4. Αφού τελειώσουμε αυτή την διαδικασία, βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη την γλυκόζη το νερό και τα ρολάκια και τα σιγοβράζουμε γύρω στα 45 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
  5. Προσέχουμε τις φέτες μας να τις κόψουμε ανάμεσα στην στην μεμβράνη. Στο βράσιμο δεν το ανακατεύουμε για να μην μας διαλυθεί η σάρκα.
  6. Τα βάζουμε σε βάζα τα οποία έχουμε αποστειρώσει με τη μέθοδο του βρασμού.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!