Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νάτος και ο μπαμπάκας μου, φορτωμένος με τα πορτοκάλια από τα δέντρα μας από το χωριό. Υπέροχα πορτοκάλια που θα αξιοποιηθούν. Για κέρασμα, για το γιαουρτάκι μας, για τα γλυκά μας, για χίλιες δυο χρήσεις. !!!! ας πιάσουμε δουλειά λοιπόν!!!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό  φλούδες πορτοκάλι
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ γλυκόζη
  • 600γρ νερό

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα πορτοκάλια μας τα οποία είναι χονρόφλουδα Τα πλένουμε , και με έναν αποφλοιωτή παίρνουμε το επάνω μέρος (το πορτοκαλί)
  2. Αυτό το κρατάμε εάν θέλουμε για λικέρ πορτοκάλι ή τα περνάμε με έναν τρίφτη(το ξύσμα το κρατάμε στην κατάψυξη για άλλες χρήσεις)
  3. Κόβουμε το πορτοκάλι στην μέση και έπειτα σε τέταρτα. Με το μαχαιράκι το κόβουμε λεπτές λωρίδες.
  4. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν, και να ξεπικρίσουν. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές. Το κάθε νερό το αφήνουμε περίπου 5 λεπτά.
  5. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη την γλυκόζη και προσθέτουμε προσεκτικά τα πορτοκαλάκια μας. Το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι(γύρω στα 45 λεπτά)
  6. Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα.
  7. Εάν ανοίξουμε βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!