Γλυκό κουταλιού ρόδι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο γλυκό χειμωνιάτικο , που μπορούμε να το κεράσουμε μόνο του ,αλλά και πάνω σε γλυκά, τάρτες, γιαούρτι, παγωτό και σε πολλές ακόμα παρασκευές. Η ζάχαρη εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα ρόδια μας. Πανεύκολο λοιπόν γλυκάκι και αγαπητό σε όλους μας!

Τα υλικά μας

  •  1 κιλό  σπόρια από ρόδι καθαρισμένα
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Διαδικασία

  1. Φοράμε γάντια μιας χρήσης ,και μια ποδιά, και σε μια πλαστική λεκάνη παίρνουμε τα ρόδια κομμένα στην μέση και τα χτυπάμε από πάνω με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να πέσουν τα σπόρια. Τα καθαρίζουμε σχολαστικά από τις άσπρες ίνες και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια την ζάχαρη την κανέλα τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα σιγοβράζουμε για ένα δέκα λεπτά με ένα τέταρτο. Δεν θέλει πολύ γιατί λιώνουν οι σπόροι . σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο ώστε να βγάλουν τα ρόδια όλη την υγρασία τους. 
  3. Την επόμενη βράζουμε το γλυκό μας για δέκα λεπτά ακόμα με λίγο χυμό λεμονιού, μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
  4. Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα και όταν το ανοίξουμε το διατηρούμε στο ψυγείο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n