Γλυκό μανιτάρι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο μοναδικό γλυκό μανιταράκι με την τόσο ντελικάτη του γεύση σε συνδυασμό με το άρωμα της μαστίχας Χίου που θα αφήσει τις καλύτερες κριτικές σε όσους το δοκιμάσουν

Τα υλικά μας

  • 700 γρ μανιτάρια (κανθαρέλες)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 2 φλ νερό
  • 1 κ σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ γ μαστίχα Χίου σε πούδρα

Διαδικασία

  • Διαλέγουμε τις πιο μικρές κανθαρέλες για το γλυκάκι μας. Για να φαίνονται μικροσκοπικές μπουκίτσες.
  • Τις πλένουμε σχολαστικά και τις ζεματάμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό.
  • Αφού τις στραγγίσουμε καλά τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλο το νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μανιταράκια μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν γύρω στα 40-45 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει. Την επόμενη μέρα το ξανά βάζουμε ρίχνοντας και την πούδρα μαστίχας μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Το βάζουμε σε βάζο όπως είναι καυτό και κλείνουμε το καπάκι.

– Όσο διαρκεί ο βρασμός ξαφρίζουμε το γλυκό μας

– Μπορούμε να το αρωματίσουμε με βανίλια  ή με κάποιο άλλο αρωματικό αρκεί να μην έχει έντονο άρωμα και κουκουλώσει τα ντελικάτα αρώματα του μανιταριού.

Ευχαριστώ τον κ. Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και τη Fungi Hellas που μας προσέφεραν τα μανιτάρια για να φτιάξουμε τη συνταγή.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!