Γλυκό μωσαϊκό ή σαλάμι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιός δεν θυμάται τα παιδικά του χρόνια χωρίς μωσαϊκό; Που από την ώρα που το έφτιαχνε η μαμά ο νους μας ήταν πότε να πάμε να το φάμε; Που μας το έβαζε για μετά το φαγητό ή το απόγευμα μετά το παιχνίδι… που όταν ξεμάκραινε η μαμά από την κουζίνα στα κλεφτά κόβαμε ένα κομμάτι να φάμε!!! Ποιος δεν θυμάται σαν κέρασμα στα σπίτια που το τρώγαμε και με παγωτό στην καλύτερη περίπτωση; Τι χαρά!!! Γλύφαμε και τα δάχτυλά μας (και το πιάτο βέβαια) και περιμέναμε μήπως μας πουν – ακόμα ένα κομματάκι θες; – για να ξαναβρεθούμε με ένα ακόμα κομμάτι!!!!!

Το γλυκό αυτό θα το βρούμε σε παραλλαγές… και έχω συναντήσει άπειρες… αλλά η βάση… η αυθεντική που μας έφτιαχναν οι μαμάδες μας είναι μία και μοναδική!!!

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτί μπερ
  • 250 βούτυρο (βιτάμ)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη (μπορείτε εάν το θέλετε πιο γλυκό να προσθέσετε 30-50 γρ παραπάνω)
  • 50 γρ κακάο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 100 γρ καρύδι σπασμένο ή φουντούκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, το καρύδι το χοντροσπασμένο και το κονιάκ.
  3. Σε μία καθαρή σακούλα βάζουμε τα μπισκότα και με τον πλάστη τα κοπανάμε να σπάσουν σε κομματάκια.
  4. Τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε μία φόρμα του κέικ τοποθετούμε λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα το γλυκό στρώνοντας το ομοιόμορφα.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες για να σφίξει .
  7. Μόλις σφίξει το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε. Καλή σας απόλαυση!!!!

Μπορούμε να το βάλουμε στην λαδόκολλα επίσης και να το τυλίξουμε σφραγίζοντας τις δύο άκρες γυριστά. Να γίνει δηλαδή σαν καραμέλα.

Όταν παγώσει το ξετυλίγουμε και το κόβουμε στρογγυλές φέτες (γι’ αυτό κιόλας το λένε και σαλάμι)

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n