Το γλυκό πορτοκάλι μπορούμε να το βρούμε με πολλούς τρόπους.
Ένα γλυκάκι με πολύ άρωμα αλλά και με πολλούς τρόπους χρήσης.
Τα υλικά μας

- 1 κιλό φλούδες (το άσπρο) από πορτοκάλι
- 750 -800 γρ ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 800 γρ νερό
Διαδικασία
- Αφού καθαρίσουμε το εξωτερικό περίβλημα (το πορτοκαλί) απ’ έξω (το κρατάμε εάν θέλουμε για λικέρ πορτοκάλι), το άσπρο μέρος το χαράσσουμε σε 4-6 κομμάτια.
- Εάν θέλουμε ρολλάκια τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μία κατσαρόλα να ξεπικρίσουν. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε 3 φορές,
- Αφού τελειώσουμε αυτή την διαδικασία, βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη την γλυκόζη το νερό και τα ρολλάκια και τα σιγοβράζουμε γύρω στα 45 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε εάν θέλουμε να έχουμε σε φέτες το πορτοκάλι μας.
Προσέχουμε τις φέτες μας να τις κόψουμε ανάμεσα στην στη μεμβράνη. Στο βράσιμο δεν το ανακατεύουμε για να μην μας διαλυθεί η σάρκα.