Γύρος χοιρινός

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Θέλετε σπιτικό γύρο χοιρινό; Το αγαπημένο γεύμα όλων των Ελλήνων-και όχι μόνο-έρχεται και στο σπίτι μας ζουμερός, νόστιμος, για να φτιάξουμε τα δικά μας τυλιχτά με την δική μας γεύση! Το παν είναι η προετοιμασία. Όλα τα άλλα …εύκολά!

Τα υλικά μας

Για το κρέας

  • 1κ  χοιρινός λαιμός κομμένος σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
  • 2 σκ σκόρδο πουρέ
  • Πάπρικα
  • Σουμάχ
  • Πιπέρι μιξ
  • Λευκό κρασί .

Τα υπόλοιπα υλικά

  • Τζατζίκι
  • Ντομάτα
  • Πατάτες τηγανητές
  • Κρεμμύδι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο πίτες
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Bbq
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πατάτα
  • Ξυλάκι από σουβλάκια

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το κρέας μας με το κρεμμύδι το σκόρδο το κρασί και τα μπαχαρικά. Το κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  2. Την συνέχεια  βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και παίρνουμε μια λαμαρίνα. Κόβουμε μια πατάτα ώστε η βάση της να είναι ίσια και να πατάει σταθερά. Την τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο την τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις λωρίδες του κρέατος την μια επάνω στην άλλη. Στην συνέχεια μπήγουμε ένα καλαμάκι ώστε να στερεωθούν οι λωρίδες με την πατάτα. Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200ο κελσίου για μια ώρα ή(τόσες ώρες όσες είναι και τα κιλά του κρέατος μας εάν έχουμε πάρει παραπάνω). Στην συνέχεια βγάζουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει περισσότερο χρωματάκι και να ξεροψηθεί.
  3. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  4. Τις πιτούλες μας μπορούμε να τις ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, ή σε μια τοστιέρα.
  5. Φτιάχνουμε το τυλιχτό μας με τα υλικά τις αρεσκείας μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n