Χούμους (hummus)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Απλά…υπέροχο!!!! Ένα γεύμα από μόνο του!!! Το βάζεις στο τραπέζι και το συνοδεύεις με χίλια καλούδια δίπλα του, με παξιμαδάκια, πιτούλες, ψωμάκι, αυγουλάκια βραστά, λαχανικά, κρεατικά….και ότι βάλει ο νους σας. Βελούδινο, με μια ελαφριά πικάντικη και σκορδάτη γεύση που το απογειώνει!!! Πάμε να το δούμε..

Τα υλικά μας

  • 250 γρ ρεβίθια
  • 100 γρ ταχίνι
  • 2 σκ σκόρδο
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ¾ φλυτζάνι νερό από τα ρεβίθια που έβρασαν
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Κύμινο
  • 100 γρ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από βραδύς.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 50 λεπτά περίπου (ο χρόνος είναι ανάλογος με το πόσο σκληρά είναι τα ρεβίθια)
  3. Σουρώνουμε τα ρεβίθια (κρατάμε στο φλυτζάνι νερό βρασμένο από τα ρεβίθια).
  4. Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα αλέθουμε. Εάν μας έχουν γίνει σφικτά προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια και το φέρνουμε σε μια βελούδινη κρεμώδη ηφή.

Σερβίρουμε με ψωμάκι, πιτούλες κριτσίνια, παξιμαδάκια κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!