Καλαμάρι με νούντλς και λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πεντανόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή!

Τα υλικά μας

  • 2  καλαμάρια κατεψυγμένα
  • 300 γρ νούντλς ρυζιού ζεσταμένα( σε βραστό νερό βουτάμε τα νούντλς για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσουν)
  • 1 καρότο κομμένο ψιλό καρεδάκι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο καρεδάκι
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο καρεδάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη ψιλό καρεδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 κ σ oyster sauce
  • Λάδι από σουσάμι
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 70 gr teriyaki sauce
  • Σουσάμι για το τελείωμα

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το καλαμάρι μας και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.(Δαχτυλίδια)
  2. Σε ένα τηγάνι (ή γουόκ) σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε λάδι από σουσάμι . Στην συνέχεια ρίχνουμε το καλαμάρι, το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά του ,και στην συνέχεια βάζουμε την oyster sauce και την teriyaki sauce. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και στην συνέχεια ρίχνουμε τα νούντλς.  Αναμειγνύουμε  όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε τελειώνοντας με σουσάμι.
  • Πρέπει να προσέξετε το κόψιμο των λαχανικών. Το καρότο και η πατάτα πρέπει να είναι πολύ μικρότερα από τα υπόλοιπα λαχανικά για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο σοταρίσματος και να μην μείνουν ωμά.
  • Το κόψιμο των λαχανικών μπορεί να γίνει ζουλιέν (σαν πολύ λεπτές λωριδίτσες) για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα υλικά και να έχει ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Εάν δεν έχουμε λάδι από σουσάμι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λίγο σπορέλαιο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!