Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με chili sauce, φωλιά από άγρια χόρτα και κους κους

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο, που μέσα σε μισή ώρα το έχετε φτιάξει, και παίρνετε απ όλους συγχαρητήρια για τις γεύσεις και τα αρώματα.

Ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι, ή ακόμα και σε κυριακάτικη μάζωξη μαζί με φίλους

Τα υλικά μας

  • 1 kg και κάτι χοιρινή μπριζόλα καπνιστή kapnista1300
  • 1 κιλό χόρτα άγρια (ραδίκια κλπ)
  • 300 γρ κους κους λαχανικών
  • Για την μαρινάδα
  • 50 γρ θυμαρίσιο μέλι
  • 2 κ σ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ chili sauce Midas
  • 1 κ σ θυμάρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα  μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μαριναρίσματος
  2. Χαράσσουμε εξωτερικά ελαφρώς την μπριζόλα, και κάνουμε επάλειψη όλη την μπριζόλα.
  3. Την τοποθετούμε σε ταψάκι όπου έχουμε βάλει από κάτω λαδόκολλα.
  4. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για μισή ώρα στους 180ο μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα.
  5. Σε αυτό το διάστημα κάνουμε επάλειψη 3-4 φορές γύρω γύρω μέχρι να τελειώσει η μαρινάδα μας
  6. Όσο ψήνετε στο φούρνο το κρέας μας προετοιμάζουμε τα χόρτα μας και βράζουμε το κους κους.
  7. Όταν περάσει η μισή ωρίτσα το χοιρινό μας θα έχει καραμελώσει (θα το καταλάβετε από τα αρώματα που θα έχει)
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο και με προσοχή μαζεύουμε την σάλτσα που έχει στο ταψί μας.
  9. Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι,την τοποθετούμε στην φωτιά, και την αφήνουμε να «δέσει».
  10. Όσο περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας, κόβουμε σε φέτες το χοιρινό μας και ετοιμάζουμε τα πιάτα.
  11. Τέλος περιχύνουμε με την υπέροχη  γλυκιά chili sauce το κρέας και το συνοδευτικό μας.

Μέσα σε μισή ώρα ένα υπέροχο πιάτο νόστιμο και απολαυστικό.

Καλή σας όρεξη.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!