Καραμελωμένα κρεμμύδια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Για τα πιο τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια, νόστιμα, αρωματικά!!

Τα υλικά μας

  • 2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ σ βούτυρο ( ή σπορέλαιο σε περιόδους νηστείας)
  • 1 φλ κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 κ σ καστανή ζάχαρη
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος

Εκτέλεση

  1. Το μυστικό για τα πιο τέλεια καραμελώμενα κρεμμύδια είναι το πολύ αργό σιγανό σοτάρισμα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο μας σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και τα σιγανό-σοτάρουμε ανακατεύοντας τα απαλά.
  3. Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Ελέγχουμε συχνά και ανακατεύουμε.
  4. Όταν έχουν μαραθεί και σχεδόν χαθεί το υγρό τους προσθέτουμε το κρασί την ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  5. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι το κρασί να καλύπτει τα κρεμμυδάκια μας
  6. Το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για μία βδομάδα περίπου.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n