Για τα πιο τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια, νόστιμα, αρωματικά!!
Τα υλικά μας

- 2-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ σ βούτυρο ( ή σπορέλαιο σε περιόδους νηστείας)
- 1 φλ κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 κ σ καστανή ζάχαρη
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
Εκτέλεση
- Το μυστικό για τα πιο τέλεια καραμελώμενα κρεμμύδια είναι το πολύ αργό σιγανό σοτάρισμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο μας σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και τα σιγανό-σοτάρουμε ανακατεύοντας τα απαλά.
- Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Ελέγχουμε συχνά και ανακατεύουμε.
- Όταν έχουν μαραθεί και σχεδόν χαθεί το υγρό τους προσθέτουμε το κρασί την ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι το κρασί να καλύπτει τα κρεμμυδάκια μας
- Το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για μία βδομάδα περίπου.