Καροτοκεφτέδες νηστίσιμοι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμοι καροτοκεφτέδες, με αρωματικά βότανα, ανάλαφροι για το τραπέζι μας

Τα υλικά μας

  • 3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη (ή 2 κούπες)
  • 1 πατάτα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ γαλέτα περίπου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν ένα όμορφο σφιχτό μείγμα
  2. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
  3. Αλευρώνουμε τις μπαλίτσες και τις τινάζουμε (πετάμε την μπαλίτσα από το ένα χέρι στο άλλο με γρήγορες κινήσεις)να φύγει το πολύ αλεύρι
  4. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ελαιόλαδο με καυτό λάδι.
  5. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και για να γίνουν πιο τραγανοί.
  6. Τους σερβίρουμε ζεστούς. Μπορούμε να τους συνοδέψουμε με ντιπάκι ντομάτας .

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n