Κάστανα στιφάδο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια ιδιαίτερη συνταγή που το έχω συναντήσει στα ταξίδια μου στην Κρήτη μας. Ένα πιάτο ντελικάτο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μέρες νηστείας και να καταναλωθεί και από βετζετέριαν ή βίγκαν.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό κρεμμυδάκι κοκκάρι
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε την προεργασία για τον καθαρισμό κάστανων. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μια είναι να τα χαράξουμε από κάτω και να τα βάλουμε σε φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για να μπορούμε εύκολα να τα καθαρίσουμε και η δεύτερη να τα χαράξουμε από κάτω και να τα βράσουμε για λίγη ώρα, ώστε να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα…
    Υπάρχει και η τρίτη εκδοχή βέβαια που τα πουλάνε καθαρισμένα σε συσκευασία κενού αέρος στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ…
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα παίρνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα γλυκό καραμελέ χρώμα,
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τα κάστανα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σβήνουμε με το κονιάκ και με το κόκκινο κρασί.
  4. Συμπληρώνουμε με την ντομάτα κονκασε και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει και να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!