Καστανόσουπα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα φτιάξουμε μια βελούδινη, αρωματική, πεντανόστιμη σούπα, χειμωνιάτικη, «χουχουλιάρικη» όπως την λέω εγώ. Τρελαίνομαι για αυτή την σούπα, καθώς είναι από τις αγαπημένες μου. Και επειδή την έχω φτιάξει πολλές φορές με πολλές παραλλαγές, κατέληξα σε αυτή την συνταγή που νομίζω ότι θα αρέσει και σε σας! Δοκιμάστε την λοιπόν!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα (κρατάμε 2-3 κάστανα ολόκληρα για το σερβίρισμα)
  • 2,5 λίτρα ζωμός λαχανικών
  • 150 γρ κολοκύθα γλυκιά
  • 150 γρ γλυκοπατάτα
  • 100 γρ σελινόριζα
  • 10 γρ φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 κ σ βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ σ βούτυρο και το πράσο. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για να μαραθεί και να γλυκάνει. 
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε σε κύβους την σελινόριζα, την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα. Σε χαμηλή πάντα φωτιά τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά ίσα ίσα να δώσουν λίγο άρωμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, και τα σιγοβράζουμε για 20΄-30΄λεπτά. 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 10΄λεπτά. 
  4. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά μας, φτιάχνουμε την γεύση σε αλατοπίπερο, και σερβίρουμε με κομματάκια κάστανου στο επάνω.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n