Κατσικάκι στην γάστρα με χόρτα και ρύζι

Facebook
Pinterest
Twitter

Μελωμένο αρνάκι στη γάστρα, με πλούσια γεύση και αρώματα. Νόστιμο, εορταστικό και παραδοσιακό!

Τα υλικά μας

  • 1,800 κ κατσικάκι μπροστινό μέρος σπασμένο
  • 1 ματ μυρώνια
  • 1 ματ καυκαλήθρες
  • 1 ματ λάπαθα
  • ½ ματ μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ ρύζι μπονέ
  • Μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο grelia
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας.
  2. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελαιόλαδο grelia, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και αλείφουμε παντού όλο το κρέας (μπορούμε αυτό το βήμα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα)
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει η αλκοόλη.
  4.  Στην συνέχεια προσθέτουμε το μάραθο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 10’ λεπτά, και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στη γάστρα και τοποθετούμε το κατσικάκι από πάνω
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό ,και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας μας ή εάν έχουμε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο, και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220ο κελσίου, ανάλογα με τον φούρνο μας.
  6. Στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε τα μυρώνια τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα λάπαθα. Κλείνουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Όταν σχεδόν έχει γίνει το κρέας μας, προσθέτουμε το ρύζι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό. (το υπολογίζουμε 1 προς 3)
  7. Όταν το ρύζι μας έχει τραβήξει σχεδόν όλο το νεράκι, χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 180ο βαθμούς και αφαιρούμε το καπάκι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία!!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek