Κατσικάκι στην κατσαρόλα λεμονάτο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας

Τα υλικά μας

  • 1 κ λαζάνια
  • 2 κ κατσίκι
  • 4 σκ σκόρδο
  • 1-2 κλ ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¾ φλ λευκό κρασί
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 200 γρ μυζήθρα τριμμένη
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα

Διαδικασία

  1. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουνε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε γύρω γύρω το κατσίκι μας αφού το έχουμε αλευρώσει πριν, μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί και βάζουμε (κρύβουμε στο κρέας) το σκορδάκι, και προσθέτουμε ρίγανη, την δάφνη, πιπέρι και νεράκι ζεστό,  και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όσο περιμένουμε να βράσει, βράζουμε τα λαζανάκια μας και τα βάζουμε στην πιατέλα.
  2. Μόλις το κρέας μας έχει γίνει (ξεκολλάει το κόκκαλο από το κρέας),αφαιρούμε τα σκόρδα την ρίγανη και την δάφνη, ρίχνουμε το αλάτι και το λεμόνι, και το αφήνουμε με ανοιχτή κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα μας.
  3. Το απλώνουμε επάνω στα λαζανάκια μας και πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και μπόλικη μυζήθρα.

Μπορούμε να το συνοδέψουμε επίσης με πατάτες λεμονάτες, ή με πουρέ πατάτας ή ακόμα και αρωματικό  πουρέ σέλινου.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n