Κεμπάπ σόγιας με λαχανικά και κινόα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια συνταγή για χορτοφάγους, για vegans, για νηστεία σαρακοστής, για αυτούς που θέλουν κάτι υγιεινό αλλά να μην χάσουν τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ κεμπάπ σόγιας
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ κοκ πιπεριά
  • ½ πρ πιπεριά
  • 4-5 μανιτάρια αγκάρικους
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 κ σ πελτές
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ κρασοπότηρο κοκ. κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο με τον πελτέ, ρίχνω τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σβήνω με κρασί. Προσθέτω τις ντομάτες και το κεμπάπ σόγιας τα μπαχαρικά και ανακατεύω. Εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό. Το αφήνω να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.

Όσο σιγοβράζει η σάλτσα μας μπορούμε να φτιάξουμε ταυτόχρονα την κινόα μας.

Κινόα

Η κινόα είναι θάμνος όπου βγάζει αυτά τα μικρά σποράκια. Βγαίνουν σε πολλά χρώματα (άσπρο, κίτρινο, μπλε, μαύρο, κόκκινο κλπ) συγκαταλέγεται στα super foods και έχει πολλαπλά ευεργετικά οφέλη, όπως είναι πλούσια σε ασβέστιο μαγνήσιο και μαγγάνιο. Έχει βιταμίνες Β, Ε, σίδηρο, φυτικές ίνες για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Βοηθά την πήξη του αίματος, ρυθμίζει το σάκχαρο. Δεν έχει γλουτένη και έχει αντικαρκινικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει πως  η καθημερινή κατανάλωση κινόα, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα ,και για καρκίνο του εντέρου

  • 1 φλ κινόα
  • 2 φλ ζωμός λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι

Παίρνω την κινόα και την βάζω σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένω με άφθονο νερό ώστε να φύγουν οι σαπονίνες οι οποίες βρίσκονται στο φλοιό του σπόρου και βγάζουν μια πικρή γεύση. Σε ένα κατσαρόλι με ζωμό ή νερό που βράζει ρίχνουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Δεν φεύγομε από κοντά γιατί θέλει επίβλεψη και ανακάτεμα συχνό. Μόλις δούμε ότι έχει πιεί τα υγρά (περίπου στο 20 λεπτο) το βγάζουμε από την φωτιά.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!