Κεφτεδάκια φούρνου με ούζο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ανάλαφρα ,αρωματικά, υπέροχα, γευστικά, και πεντανόστιμα κεφτεδάκια που θα τα λατρέψετε ,όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά και γιατί είναι ανάλαφρα χωρίς το «βάρος» του τηγανίσματος. Ένας πιο υγιεινός τρόπος, πιο ελαφριά, που μπορείτε να φάτε πλέον …χωρίς τύψεις ..και κάποια κεφτεδάκια παραπάνω!!!

Τα υλικά μας

  • 300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος διπλοπερασμένος
  • 300 γρ κιμάς χοιρινός διπλοπερασμένος
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη
  • 1 ώριμη ντομάτα χωρίς φλούδι και σπόρια περασμένη στον τρίφτη
  • 1 κ σ ξύδι λευκό
  • 1 σφηνάκι ούζο (50 ml)
  • ½ ματ δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ σ δυόσμος ξερός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το να ρίξουμε στον κιμά το ξύδι και το ούζο πρώτα. Το πλάθουμε καλά για αφρατέψει ο κιμάς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το τριμμένο μαζί με τα υγρά του και ζυμώνουμε ελαφρά. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ζυμώνουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε το μπολ μας με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα. Έτσι θα ενσωματωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο και στρώνουμε στο ταψί μας μια λαδόκολλα.
  3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπουκίτσες (3εκ.περίπου)και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, ώστε να σιγοψηθούν γλυκά, και να μην ξεραθούν με τον αέρα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!