Κοκκινόψαρο στην λαδόκολλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα κάνουμε ψαράκι στο φούρνο. Ένα ελαφρύ γεύμα, με λαχανικά, πολύ νόστιμο γιατί θα μαγειρευτεί «στο ζουμί του». Η λαδόκολλα θα κλείσει μέσα όλη την γεύση του και το φαγητό μας θα γίνει λουκούμι. Τέλειος τρόπος μαγειρέματος, υγιεινός αλλά και πολύ πρακτικός αφού σου αφήνει ακόμα και το ταψί καθαρό, χωρίς τρίψιμο!

Τα υλικά μας

  • 1.500 γρ  περίπου Κοκκινόψαρο
  • 4-5 πατάτες με φλούδα κομμένες ροδέλα
  •  2 καρότα  ψιλοκομμένα κύβους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2-3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά ή 1 ξερό κομμένο ροδέλες.
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • Λίγο μαϊντανός και λεμονάκι στο σερβίρισμα. (προαιρετικό)

Διαδικασία

  1. Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα. Δεν την κόβουμε στο τελείωμα γιατί θα πρέπει να το σκεπάσουμε μετά.
  2. Τεμαχίζουμε σε μερίδες το ψάρι και το αλατοπιπερώνουμε
  3.  Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τις πατάτες ώστε να γίνουν η βάση που θα κάτσει το κομμένο ψάρι. Τις αλατοπιπερώνουμε και μετά τοποθετούμε το ψάρι.
  4. Προσθέτουμε απο πάνω τα λαχανικά μας και κόβουμε σε φέτες δυο τομάτες φρέσκες.
  5. Κλείνουμε την λαδόκολλα πολύ καλά, ώστε να σφραγίσει ,και τοποθετούμε το ταψί μας σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο  για 2 ώρες περίπου ανάλογα με το φούρνο στην μεσαία θέση.

Συνδυάστε το και με άλλα λαχανικά όπως φινόκιο, πιπεριά κτλ

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n