Κοκορέτσι

Facebook
Pinterest
Twitter

Ιδιαίτερος μεζές, που αν και οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με το Πάσχα, πολύς κόσμος το απολαμβάνει όλο το χρόνο. Και ειδικά όταν αυτός που το φτιάχνει γνωρίζει τα «κόλπα» τότε μιλάμε για φοβερή νοστιμιά…!!!

Τα υλικά μας

 • 1,5 συκωταριά
 • 3 αντεριές μεσαίου μεγέθους
 • Λεμόνια
 • Αλάτι, πιπέρι
 • Ρίγανη
 • ελαιόλαδο

Tip: Γενικά τηρούμε την αναλογία 2 αντεριές για κάθε 1 συκωταριά

Διαδικασία

 1. Το πιο βασικό μέρος της παρασκευής και ίσως και το δυσκολότερο είναι το πλύσιμο. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικό. Απαραίτητο είναι να πλυθούν οι αντεριές καλά και από τις 2 πλευρές τους και για να γίνει αυτό πρέπει να τις διπλογυρίσουμε το μέσα – έξω ώστε να καθαρίσουν πολύ καλά με άφθονο νερό και λεμόνι ή ξύδι για απολύμανση. Σε αυτό το στάδιο θέλει επίσης προσοχή να μη μπλέξουμε τα άντερα και μετά δε μπορούμε να τυλίξουμε.
 2. Στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη συκωταριά. Κόβουμε τη συκωταριά μας σε ισομεγέθη κομμάτια ώστε να μας βγεί το κοκορέτσι μας ομοιόμορφο. Τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει (πχ θυμάρι, σκόρδο κλπ).
 3. Περνάμε τα κομμάτια της συκωταριάς στη σούβλα προσέχοντας να μη βάζουμε από το ίδιο είδος πλάι πλάι.
 4. Στη συνέχεια θα κάνουμε «καλούμπα» τα άντερα στη σούβλα. Εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ακόμα ατόμου (μην έρχονται μόνο για το φαγητό ε; ). Ένα άτομο θα γυρίζει τη σούβλα και ένα θα τυλίγει τα άντερα. Προσοχή, στο τύλιγμα θα πρέπει να περνιόνται πάνω – κάτω οι αντεριές όπως τυλίγονται και όχι σε ένα σημείο. Έτσι θα βγεί το κοκορέτσι πιο σταθερό, ομοιόμορφο και με ίσο πάχος σε όλο το μήκος, κάτι που θα διασφαλίσει το καλό ψήσιμο.
 5. Ήρθε η ώρα του ψησίματος. Η φωτιά μας πρέπει να μην είναι δυνατή ώστε το ψήσιμο να γίνει σιγά σιγά. Γυρίζουμε πάντα προς μια κατεύθυνση (διαφορετικά μπορεί να ξετυλιχθούν τα έντερα). Αν έχουμε μοτέρ  το βάζουμε σε χαμηλή ταχύτητα, διαφορετικά εναλλασσόμαστε όλη η παρέα να γυρνάμε…

Καλή σας όρεξη!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek