Και ..ναι…κολοκυθάκια βραστά με ρίγανη και σκορδάκι …και με το που το ακουμπάς το πιάτο στο τραπέζι…ως δια μαγείας …εξαφανίζεται…!!! Ζεστά ή κρύα είναι υπέροχα. Εύκολη λοιπόν σαλατούλα για το τραπέζι μας.
Τα υλικά μας
- 8 μικρά κολοκυθάκια
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Φρέσκια ριγανίτσα
- ½ φλ ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
Διαδικασία
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε τόσο όσο να στέκονται.(το δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το αλατοπίπερο και την ρίγανη σε ένα μπολ. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια μας.
- Σερβίρονται ζεστά ή και κρύα ανάλογα την επιθυμία μας
Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.