Κολοκυθοκεφτέδες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Με βάση τα υλικά από τους νηστίσιμους θα φτιάξουμε τους πιο πεντανόστιμους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες με τυράκι!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κολοκύθια
  • 1/2 ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 ματ δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ φέτα σκληρή  θρυμματισμένη
  • 1/2 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • αλεύρι

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα κολοκύθια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αλάτι να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Τα αφήνω 15 λεπτά.
  3. Στύβω καλά τα κολοκύθια και τα βάζω σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Το μίγμα μας θα πρέπει να είναι σχετικά σφικτό.
  5. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε ελαφρά απο πάνω.
  6. Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε να μην έχει πολύ αλεύρι.
  7. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 3 λεπτά απο κάθε πλευρά.
  8. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και να είναι πιο τραγανοί.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
  • Σερβίρονται ζεστοί. Μπορούμε να τους συνοδέψουμε με ντιπάκι γιαουρτιού

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!