Με βάση τα υλικά από τους νηστίσιμους θα φτιάξουμε τους πιο πεντανόστιμους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες με τυράκι!
Τα υλικά μας

- 500 γρ κολοκύθια
- 1/2 ματ άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 ματ δυόσμος ψιλοκομμένος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 200 γρ φέτα σκληρή θρυμματισμένη
- 1/2 κ γ μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- αλεύρι
Διαδικασία
- Παίρνουμε τα κολοκύθια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αλάτι να φύγουν τα υγρά τους.
- Τα αφήνω 15 λεπτά.
- Στύβω καλά τα κολοκύθια και τα βάζω σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Το μίγμα μας θα πρέπει να είναι σχετικά σφικτό.
- Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε ελαφρά απο πάνω.
- Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε να μην έχει πολύ αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 3 λεπτά απο κάθε πλευρά.
- Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και να είναι πιο τραγανοί.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Σερβίρονται ζεστοί. Μπορούμε να τους συνοδέψουμε με ντιπάκι γιαουρτιού