Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάστανα

Facebook
Pinterest
Twitter

Καθαρά χειμωνιάτικη σουπίτσα, βελούδινη και πολύ νόστιμη. Όλοι έχουμε δοκιμάσει πια την κολοκυθόσουπα, τι θα λέγατε να δοκιμάσετε και μια υπέροχη κολοκυθόσουπα με κάστανο;

Τα υλικά μας

  • 700 γρ κολοκύθα κομμένη χωρίς σπόρια
  • 250 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3-4 μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ γ τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κρεμμύδια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 20 γρ βούτυρο

Διαδικασία

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και την βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την φλούδα προς τα κάτω. Σκεπάζουμε ,και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180ο .
  2. Μόλις βγει αφαιρούμε την φλούδα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
  3. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια το πράσο το καρότο και τα μανιτάρια. Προσθέτω και την κολοκύθα, σβήνω με κρασί και προσθέτω τον ζωμό λαχανικών,(κρατάω λίγο ζωμό για τα κάστανα),το τζίντζερ, χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει. Όσο σιγοβράζει σε μια γαλατιέρα ρίχνω λίγο από το ζωμό και τα κάστανα (κρατάω 2-3 κάστανα για γαρνιτούρα)και τα αφήνω για 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Στην συνέχεια τα περνάω από το ραβδομπλέντερ.
  4. Όταν βράσει η κολοκυθόσουπα μας, αλατοπιπερώνω και την περνάω από το ραβδομπλέντερ, και στην συνέχεια από το σινουά (λεπτό σουρωτήρι)
  5. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μαζί με το βούτυρο.
  6. Σερβίρετε ζεστή, ρίχνοντας κολοκυθόσουπα στο πιάτο και προσθέτοντας  μια μικρή κουτάλα της σάλτσας στο κέντρο τον χυλό από τα κάστανα. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένο κάστανο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek