Κολοκυθάκια με μανιτάρια σκορδάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η πλέον νόστιμη σαλάτα στην πιο ελαφριά της έκδοση. Κολοκυθάκια που θα τα κάνουμε βραστά, με τα μανιτάρια που θα σοταριστούν ελαφρά με σκορδάκι και θα περιλούσουν τα κολοκυθάκια… γεύσεις πολλές συνταγή… μια… ακολουθήστε τη. Εύκολα γρήγορα υγιεινά και πολύ νόστιμα!!!

Τα υλικά μας

  • ½ κ μανιτάρια αγαρικά
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κ σ θυμάρι
  • ½ κ σ δεντρολίβανο
  • ½ κ σ ρίγανη
  • Ξύσμα και χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • ¾ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε τόσο όσο να στέκονται.(το δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
  2. Όσο περιμένουμε τα κολοκυθάκια μας ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα. Με μια καθαρή πετσέτα σκουπίζουμε απαλά τα μανιτάρια μας . τα κόβουμε σε τέταρτα.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο με το θυμάρι. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκορδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Το αφαιρούμε από την φωτιά προσέχοντας μην κάψει το σκόρδο και πικρίσει το λάδι μας.
  5. Όταν ετοιμαστούν τα κολοκυθάκια μας τα κόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  6. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι καθώς και την ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!