Κολοκυθάκια τηγανητά σε κουρκούτι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μεζεδάκι εύκολο που το αγαπάνε όλοι. Ορεκτικό σε τραπέζι και συνοδευτικό σε συγκεντρώσεις παρέα με κρασάκι ουζάκι μπυρίτσα.

Τα υλικά μας

  • 3 -4 κολοκύθια
  • 200 γρ αλεύρι γ ο χ
  • 2 κ σ κορν φλαουρ
  • 1 κ σ σκόρδο γκρανουλέ
  • 1 κ σ πιπέρι άσπρο
  • 1 κ σ πάπρικα 

Για το κουρκούτι

  • 240 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γρ αλεύρι
  • 180 γρ μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακ ξερή μαγιά
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1 κ σ κορν φλάουρ

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη την μπύρα την μαγιά το νερό την ζάχαρη το κόρν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διογκωθεί το μίγμα μας.
  3. Παίρνουμε τα κολοκυθάκια μας και αφού τα πλύνουμε τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια 1 εκ περίπου σε πάχος και μήκος γύρω στα 4 εκ.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ,το άσπρο πιπέρι,το σκόρδο το γκρανουλέ,και την πάπρικα.
  5. Πανάρουμε τα ραβδάκια κολοκυθιού μας ένα  ένα και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
  6. Τα τοποθετούμε με προσοχή στο τηγάνι ρώτα το μισό, και ενώ το κρατάμε περιμένουμε να φουσκώσει η ακρούλα του και να ανεβεί επάνω στο λάδι. Αλλιώς εάν το βάλουμε απότομα θα κολλήσει στον πάτο του τηγανιού
  7. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνοδεύονται με ντιπ γιαουρτιού

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!