Μεζεδάκι εύκολο που το αγαπάνε όλοι. Ορεκτικό σε τραπέζι και συνοδευτικό σε συγκεντρώσεις παρέα με κρασάκι ουζάκι μπυρίτσα.
Τα υλικά μας

- 3 -4 κολοκύθια
- 200 γρ αλεύρι γ ο χ
- 2 κ σ κορν φλαουρ
- 1 κ σ σκόρδο γκρανουλέ
- 1 κ σ πιπέρι άσπρο
- 1 κ σ πάπρικα
Για το κουρκούτι
- 240 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ αλεύρι
- 180 γρ μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακ ξερή μαγιά
- 1 κ σ ζάχαρη
- 1 κ σ κορν φλάουρ
Διαδικασία

- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη την μπύρα την μαγιά το νερό την ζάχαρη το κόρν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διογκωθεί το μίγμα μας.
- Παίρνουμε τα κολοκυθάκια μας και αφού τα πλύνουμε τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια 1 εκ περίπου σε πάχος και μήκος γύρω στα 4 εκ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ,το άσπρο πιπέρι,το σκόρδο το γκρανουλέ και την πάπρικα.
- Πανάρουμε τα ραβδάκια κολοκυθιού μας ένα ένα και τα βουτάμε στο κουρκούτι.
- Τα τοποθετούμε με προσοχή στο τηγάνι πρώτα το μισό και ενώ το κρατάμε περιμένουμε να φουσκώσει η ακρούλα του και να ανεβεί επάνω στο λάδι. Αλλιώς εάν το βάλουμε απότομα θα κολλήσει στον πάτο του τηγανιού
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Συνοδεύονται με ντιπ γιαουρτιού
