Κολοκυθόπιτα Ηπείρου χωρίς φύλλο -εύκολη-

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια εύκολη ,γρήγορη και απλή κολοκυθόπιτα, πεντανόστιμη, ελαφριά, για όλες τις ώρες. Μια πίτα με αγνά υλικά όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Την θυμάστε??εάν δεν την θυμάστε, με την πρώτη μπουκιά είμαι σίγουρη ότι θα την θυμηθείτε.!!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα στην μεγάλη οπή, και πολύ καλά στραγγισμένα
  • 400 γρ φέτα τριμμένη στην μεγάλη οπή
  • 150 γρ γάλα
  • 200 γρ αλεύρι γοχ
  • 130 γρ ελαιόλαδο
  • 1 ματ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 ματ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 αυγά
  • 2 καρότα τριμμένα στην μικρή οπή
  • 1 κ γ πιπέρι
  • 1 κ γ καγιέν
  • Λίγο βούτυρο

Διαδικασία

Η διαδικασία απλούστατη. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το τριμμένο κολοκύθι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε τον χυλό αυτό σε  ταψί πολύ καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε την πίτα μας σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο την αφήνουμε μισή ωρίτσα τα «τραβήξει» και την κόβουμε σε κομμάτια.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n