Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πόσο μ’ αρέσει αυτή η σουπίτσα!!! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και ότι πρέπει για τους χειμωνιάτικους μήνες!

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και μπορούμε να βάλουμε και πολλά αρώματα μέσα όπως φασκόμηλο ή κόλιαντρο, φινόκιο ή κάρδαμο αλλά ακόμα και να προσθέσουμε υλικά όπως γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, πετιμέζι ή και ανάλογα με το τι νότες κρασιού θα πατήσουμε στο σβήσιμο για να κάνει ξεχωριστή την σούπα μας.

Τα υλικά μας είναι:

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κομματάκι τζίντζερ (3-4 πόντους) τριμμένο στο ψιλό τρίφτη
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ζωμός λαχανικών
  • μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε λίγο βουτυράκι και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και την πατάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε το τζίντζερ, νερό και το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
  3. Μόλις βράσει φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τη σούπα μας στο μπλέντερ.

Εάν θέλουμε στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και κρουτόν!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n