Πόσο μ’ αρέσει αυτή η σουπίτσα!!! Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και ότι πρέπει για τους χειμωνιάτικους μήνες!
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και μπορούμε να βάλουμε και πολλά αρώματα μέσα όπως φασκόμηλο ή κόλιαντρο, φινόκιο ή κάρδαμο αλλά ακόμα και να προσθέσουμε υλικά όπως γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, πετιμέζι ή και ανάλογα με το τι νότες κρασιού θα πατήσουμε στο σβήσιμο για να κάνει ξεχωριστή την σούπα μας.
Τα υλικά μας είναι:
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 κομματάκι τζίντζερ (3-4 πόντους) τριμμένο στο ψιλό τρίφτη
- 1 πράσο (το λευκό μέρος) κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- ζωμός λαχανικών
- μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
- βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε λίγο βουτυράκι και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και την πατάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα.
- Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε το τζίντζερ, νερό και το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις βράσει φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τη σούπα μας στο μπλέντερ.
Εάν θέλουμε στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και κρουτόν!