Κορυφαία φάβα

Μια φάβα που θα κλέψει τις εντυπώσεις, μια φάβα που όταν την δοκιμάσετε πραγματικά θα ενθουσιαστείτε από την γεύση και την βελούδινη υφή της. Το μυστικό βρίσκεται στην τριλογία φάβας.

Μια μίξη από πράσινη κίτρινη και πορτοκαλί φάβα που ενώνονται τα αρώματα από την κάθε μία και οι γεύσεις με ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Τα υλικά μας

  • 100 γρ φάβα πράσινη
  • 100 γρ φάβα πορτοκαλί
  • 100 γρ φάβα κίτρινη
  • 3 μικρά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • κάπαρη
  • ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε 3 ξεχωριστά κατσαρόλια σοτάρουμε τα 3 χοντροκομμένα κρεμμύδια και το τριμμένο καρότο που το έχουμε χωρίσει στα 3. χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την φάβα και 350 γρ ζεστό νερό στο καθένα κατσαρόλι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν το νερό τους. (η πράσινη ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω)
  2. Ξαφρίζουμε και έχουμε τον νου μας, Δεν ανακατεύουμε την φάβα γιατί θα κολλήσει. Απλά την σιγοβράζουμε.
  3. Όταν έχουν σχεδόν πιεί τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και τις τραβάμε από την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ τις πολτοποιούμε.
  4. Ενώνουμε τις 3 φάβες μαζί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις της κάθε μιας.
  5. Σερβίρουμε με κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο, κάπαρη, ντοματούλα λιαστή, ελαιόλαδο και λεμονάκι.