Νόστιμοι κεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας
Τα υλικά μας
- 500 γρ κιμάς κοτόπουλο (ανάμικτος στήθος μπούτι)
- 2 κρεμμύδια ξερά περασμένα στον τρίφτη
- 1 σκ σκόρδο
- 1 κ σ μουστάρδα ντιζόν
- 100 γρ φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Μιξ πιπεριών-αλάτι
- 1 αυγό
- ¼ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο να φύγει η κάψα του και να γλυκίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά. Τον αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις
- Μόλις περάσει ή ώρα πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια 3-4 εκ περίπου το καθένα.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω από μία λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο για 30’ ωρίτσα περίπου.
Για την σάλτσα ντιζόν
- 5 κ σ κρέμα γάλακτος
- ½ κ γ μουστάρδα ντιζόν
- 2 κ σ κρέμα τυρί
- 2-3 κλαδάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τοποθετούμε τα υλικά μας στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε επάνω στα κεφτεδάκια μας ή συνοδεύουμε την σάλτσα μας δίπλα σε ένα σκεύος