Κοτοκεφτέδες στο φούρνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμοι κεφτέδες με σάλτσα μουστάρδας

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κιμάς κοτόπουλο (ανάμικτος στήθος μπούτι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά  περασμένα στον τρίφτη
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ σ μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ φρυγανιά τριμμένη ή μπαγιάτικο ψωμί
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Μιξ πιπεριών-αλάτι
  • 1 αυγό
  • ¼ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο να φύγει η κάψα του και να γλυκίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά. Τον αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις
  3. Μόλις περάσει ή ώρα πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια 3-4 εκ περίπου το καθένα.
  4. Τα βάζουμε σε ένα ταψί πάνω από μία λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο για 30’ ωρίτσα περίπου.

Για την σάλτσα ντιζόν

  • 5 κ σ κρέμα γάλακτος
  • ½ κ γ μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ σ κρέμα τυρί
  • 2-3 κλαδάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τοποθετούμε τα υλικά μας στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε επάνω στα κεφτεδάκια μας ή συνοδεύουμε την σάλτσα μας δίπλα σε ένα σκεύος

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!