Κοτομπουκιές

Σε ποιόν δεν αρέσουν οι κοτομπουκίτσες; Από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους! Εύκολες γρήγορες πολύ νόστιμες για κάθε ώρα, για το ματς, για την ταινία για το πάρτυ για ένα καλωσόρισμα για μπουφέ… για , για για  χίλιες δύο καταστάσεις που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους!!!

Υλικά

  • 500 γρ στήθος φιλέτο ( ή τα παραφίλετα)
  • 150 γρ αλεύρι γοχ
  • Μια πρέζα κίμινο
  • Μια πρέζα πάπρικα
  • Μια πρέζα σκόρδο γκρανουλέ
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 2 φλ φρυγανιά ή πάνκο
  • 1 φλ ξινόγαλα
  • 1 αυγό
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

  • Κόβουμε σε μπουκίτσες το στήθος κοτόπουλο ή εάν έχουμε τα παραφίλετα μπορούμε να τα κόψουμε στενόμακρες λωρίδες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τ ο αλεύρι με τα μπαχαρικά μας και αλευρώνουμε καλά τις μπουκίτσες μας.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το αυγό και βουτάμε τις αλευρωμένες κοτομπουκιές μέσα.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά ή το πάνκο και τα πανάρουμε καλά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει το πανάρισμα.
  • Τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
  • Τα σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές ή με λαχανικά ή και σκέτα με συνοδευτική σάλτσα μπάρμπεκιου, γλυκόξινη σάλτσα, μαγιονέζα κλπ