Σε ποιόν δεν αρέσουν οι κοτομπουκίτσες; Από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους! Εύκολες γρήγορες πολύ νόστιμες για κάθε ώρα, για το ματς, για την ταινία για το πάρτυ για ένα καλωσόρισμα για μπουφέ… για , για για χίλιες δύο καταστάσεις που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους!!!
Υλικά
- 500 γρ στήθος φιλέτο ( ή τα παραφίλετα)
- 150 γρ αλεύρι γοχ
- Μια πρέζα κίμινο
- Μια πρέζα πάπρικα
- Μια πρέζα σκόρδο γκρανουλέ
- Μια πρέζα πιπέρι
- 2 φλ φρυγανιά ή πάνκο
- 1 φλ ξινόγαλα
- 1 αυγό
- Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
- Κόβουμε σε μπουκίτσες το στήθος κοτόπουλο ή εάν έχουμε τα παραφίλετα μπορούμε να τα κόψουμε στενόμακρες λωρίδες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τ ο αλεύρι με τα μπαχαρικά μας και αλευρώνουμε καλά τις μπουκίτσες μας.




- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το αυγό και βουτάμε τις αλευρωμένες κοτομπουκιές μέσα.
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά ή το πάνκο και τα πανάρουμε καλά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει το πανάρισμα.


- Τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
- Τα σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές ή με λαχανικά ή και σκέτα με συνοδευτική σάλτσα μπάρμπεκιου, γλυκόξινη σάλτσα, μαγιονέζα κλπ

