Κοτόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια νόστιμη πολύχρωμη και ξεχωριστή κοτόπιτα με μπόλικες πιπεριές που ταιριάζουν άψογα, για  ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα αρέσει σε μεγάλους αλλά και μικρούς!

Την συναντούμε σε κυριακάτικα τραπέζια, στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς ή και των Χριστουγέννων.

Τα υλικά μας

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1,300 kg
  • 1 πακ σφολιάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ½ γλ μοσχοκάρυδο
  • ¼ ματ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 350 γρ μιξ τυριών τριμμένα
  • 1 κ γ αλάτι
  • Λίγο βούτυρο για άλειμμα
  • 1 αυγό για άλειμμα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο με τα 2 κρεμμύδια και με την 1 κ γ αλάτι .
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές  μέχρι να καραμελώσουν
  3. Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το ξεκοκκαλίζουμε και το μαδάμε σε χοντρά κομμάτια.
  4. Το ξαναβάζουμε να βράσει στο υπόλοιπο νερό που έχει μείνει, μέχρι να σωθεί σχεδόν όλο το νερό.
  5. Όταν μας έχει μείνει το κοτόπουλο με λίγο νερό, το τραβάμε από την φωτιά ρίχνουμε τις πιπεριές που έχουμε σοτάρει τα τυριά το μαϊντανό το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε και λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι.
  6. Σε ένα ταψάκι αλείφουμε  λίγο βούτυρο και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας κάτω.
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας, το  στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει ισόποσα παντού το μείγμα.
  8. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το αλείφουμε με αυγό και  χαράζουμε την πίτα. Όχι μέχρι κάτω, επιφανειακά μόνο.
  9. Ψήνουμε περίπου για 55-60’ λεπτά στους 180ο κελσίου.

Καλή σας όρεξη!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!