Κοτόπουλο με κους κους

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα φαγητό που θυμίζει την γιαγιά μας, θυμίζει χωριό, θυμίζει ξεγνοιασιά, γέλια, χαρές στο τραπέζι μετά από παιχνίδι και το φαγητό τρωγόταν με όρεξη!!!!

Πόσοι δεν προλάβαμε την γιαγιά μας να φτιάχνει κους κουσάκι στην λεκάνη και να απλώνει να στεγνώσει (ενώ πηγαίναμε στα κλεφτά και τρώγαμε το ζυμαράκι ωμό) και να το βάζει αφού στεγνώσει στις μαξιλαροθήκες για να αναπνέει!

Υλικά (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
  • 500 γρ κους κους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ντοματάκι κονκασέ η φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ γ κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ γ κουρκουμά
  • 1 κ γ θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Μόλις σοταριστεί ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύουμε γρήγορα να μην καεί σβήνουμε με κρασί και την ντομάτα.
  3. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε συχνά.
  4. Ψήνουμε το φαγητάκι μας με ανοιχτό το καπάκι για να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n