Κοτόπουλο με καπνιστό τυρί

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο δοκιμασμένο και από τους πιο δύσκολους, ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που ξαφνιάζουν.

Όταν αυτό το πιάτο συνοδεύεται από καλή παρέα και καλό κρασί, το γεύμα είναι σίγουρα πετυχημένο!

Τη συγκεκριμένη συνταγή θα την αγαπήσετε γιατί έχει απλά υλικά, είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολη, γίνεται γρήγορα και το βασικότερο δε θα λερώσετε πολλά σκεύη μιας και θέλη μόνο ένα τηγάνι (συν ένα κατσαρολάκι για το συνοδευτικό του). Επίσης θα μπορείτε να τρώτε μέσα σε 20 λεπτά το πολύ…!!!

Για κάθε μια μερίδα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελιά φιλέτο
  • 50 με 60 γρ καπνιστό τυρί (πχ μετσοβόνε, Βέρμιου κλπ)
  • 100 γρ γιαούρτι πλήρες (μισό κεσεδάκι)
  • λίγο άσπρο κρασί, αλάτι, πιπέρι

Συνοδευτικές προτάσεις: Με ρύζι, μακαρόνια, πούρε, ψητά λαχανικά.

Εφόσον χρησιμοποιήσουμε πιστοποιημένα προϊόντα χωρίς γλουτένη για τα υλικά μας (και ειδικά στην περίπτωση που θέλουμε ζυμαρικά σα συνοδευτικό να είναι οπωσδήποτε χωρίς γλουτένη…) το πιάτο μας μπορεί να είναι κατάλληλο και για άτομα με κοιλιοκάκη.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο και το σβήνουμε με κρασί.
  3. Μόλις το σβήσουμε ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και την ελιά.
  4. Τα αφήνουμε λίγο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψιλοκόβουμε το καπνιστό τυρί μας.
  5. Ρίχνουμε το τυρί μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μην κολλήσει το τυρί.
  6. Το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με το συνοδευτικό που έχουμε διαλέξει.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!