Κοτόπουλο με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα κοτόπουλο διαφορετικό από τα άλλα.

Για τους λάτρεις των μανιταριών και για αυτούς που κυνηγάνε τις ιδιαίτερες γεύσεις. Ένα πιάτο ξεχωριστό!

Η σάλτσα του έχει συστατικά που μονό δύναμη δίνουν… ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη από το κοτόπουλο αλλά και από τα μανιτάρια, ένα πιάτο με γιαούρτι που δένει με την ντελικάτη γεύση του μανιταριού. Την αναδεικνύει και δεν την κουκουλώνει.

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουτάλι γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • μανιτάρια 2-3 τύπων (αγκαρικους ή πορτσίνι ή τρομπέτες ή πόρτο μπελλο κλπ)
  • 100 γρ γιαούρτι
  • Λευκό κρασί
  • Αλάτι πιπέρι

Πρόταση σερβιρίσματος μακαρόνια, ρύζι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το σοτάρουμε.
  2. Μόλις σοταριστεί σβήνουμε με το κρασί μας και στην συνεχεία ρίχνουμε τα μανιτάρια και το νερό από αυτά (για τα αποξηραμένα μόνο, τα βάζουμε σε λίγο νερό πριν)
  3. Βάζουμε και το μέλι και ανακατεύουμε καλά
  4. Το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Ευχαριστώ τον κ. Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και τη Fungi Hellas που μας προσέφεραν τα μανιτάρια για να φτιάξουμε τη συνταγή.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n