Κοτόπουλο με πολύχρωμές πιπεριές και μπρόκολο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα το κοτοπουλάκι μας θα το φτιάξουμε κάπως διαφορετικό. Πολύχρωμο, αρωματικό ,γρήγορο, και ελαφρύ. Ακόμα και σκέτο να το φτιάξετε(χωρίς συνοδευτικό) είναι υπέροχο, χορταστικό, οικονομικό, και σας λύνει τα χέρια ειδικά όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Ιδανικό για βραδινό, όπως επίσης εάν το φτιάξετε λίγο πιο πικάντικο για συνοδευτικό μαζί με την ταινία σας! Προσωπικά θα το σερβίρω με ρυζάκι (εσείς μπορείτε με ότι σας αρέσει).

Τα υλικά μας

  • 750 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 5 μανιτάρια αγαρικά κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 30 γρ σάλτσα σόγιας
  • Ζωμός χορταρικών
  • 3 κ σ ηλιόσπορους
  • Αλάτι-πιπέρι-τζίντζερ
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, και τις πιπεριές και τα μανιτάρια. 
  2. Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο και το μπρόκολο. 
  3. Σοτάρουμε ελαφρά για δυο λεπτά, και στην συνέχεια τραβάμε τα λαχανικά από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο (ρίχνουμε το κοτόπουλο λίγο λίγο, για να σοταριστεί, γιατί εάν το ρίξουμε όλο, θα βγάλει τα υγρά του και θα βράσει). 
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά, και προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας, τα μπαχαρικά μας, τον ηλιόσπορο, και λίγο ζωμό χορταρικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 με 7 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια, noodles κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n