Κότσι με μπύρα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο που το φτιάχνουμε τις Κυριακές ή σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Το κότσι έρχεται και λιώνει, και γίνετε υπέροχο καραμελωμένο γευστικό αποτέλεσμα.

Τα υλικά μας

  • 3-4 κότσια χοιρινά (γύρω στα 2 κιλά όλα μαζί)
  • 3-4 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 500 γρ μπύρα SEPTEM ή όποια άλλη μαύρη μπύρα
  • 2 κ σ μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο –αλάτι-πιπέρι
  • 2 κ σ μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ σ δεντρολίβανο

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το κάθε κότσι και το τρυπάμε σε διαφορετικά σημεία. Μπήγουμε μέσα ψιλοκομμένο σκόρδο. Στην συνέχεια αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και τα βότανα. Κάνουμε επάλειψη παντού στα κότσια και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σκεύος και τα λούζουμε καλά με την  μπύρα. 
  2. Αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστούν .
  3. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια με τα υγρά τους μέσα σε μια γάστρα και σιγοψήνουμε για 3-3 ½ ώρες στους 170ο  βαθμούς. Εν συνεχεία ανοίγουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.
  4. Αφού ετοιμαστούν τα κότσια μας, τα βγάζουμε σε ένα σκεύος και παίρνουμε τα υγρά από την γάστρα. Σουρώνουμε να μην έχει κομμάτια, και τοποθετούμε το υγρό σε ένα κατσαρολάκι. Δένουμε την σάλτσα με λίγο κόρν φλάουρ.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n